Thursday, 25 October 2007

Permulaan 1 episod..


Alhamdulillah...kul 1 pm tadi langsai sudah segala group project untuk sem ni. walaupun sebenarnye sume project yang dibuat tak lah se'gah' mana, yang penting siap gak. nak kate ape, sume siapkan minggu ni jugak..so, paham2 jerlah kalo banyak error dan benda2 yang tak leh nak run.biaselah last minute punye kerja. nak wat caner, cuti raye seminggu, project diberi seminggu sebelum raya..terima ajalah...cumenye CAM sem ni agak tak memberangsangkan especially economic, web and java..

Dan, episod 1 akan bermula minggu depan 29 oct 2007 hinggalah 12 November 2007. FINAL EXAM!!!! huargh... takutnye. tak ready pape lagi nih. kononnya arini belum nak study sebab nak rehat betul2 selepas perah otak, minda dan tenaga wat 4 project tu..so, insyaAllah jika diizin Tuhan esok pagi aku nak mula study terutama Java sebab Java paper pertama.then, economic. pastu ecommerce, pastu It Sec 1 dan Web and lastly Anim..pastu..three..hihihi...hooorreeyy...
Oppss...tak leh nak hoorreyy dulu sebab insyaAllah ada rezeki nak amik 3P. so, kena korban semester break coz mula program tu 14 october - 2 Disember. Semester 2 start 3 @ 4 Disember lak...Berkorban apa saja..harta atau pun nyawa..eh, ye ker??#%!&*(%#@)_

So, nak stop sekarang sebab dah nak kul 5pm nak balik umah dan amik inas..sian inas sebab mama dia busy sgt2 minggu ni..nak lepaskan rindulah katenye...hihihi..chow dulu..

“Life is to learn how to give out love, and to let it come in.”

Tuesday, 23 October 2007

Aidilfitri kali ini


Syawal telah seminggu berlalu.. di akhir Ramadhan aritu teringat peristiwa yang membuatkan aku bertamabah seksa, tension dan macam2 lagilah. PC terbakar.. dengan LCD monitor dan modem Streamyx sekali.. herm. memang Pc tu dah nazak dan merajuk sebab die dengar agaknye aku cakap nak beli pc baru tuk wat FYP sem depan. lari bajet kalu nak beli Pc sekarang tapi kena gak beli cume tak tau bila. Boleh pulak dia wat hal waktu2 musim project yang banyak dan tak siap2 sampai lani.. ni pun curi2 mase post kat blogni.

Antara cerita raya aku kali ni, duit raya, raya pertama, inas bad mood, aku batuk dan serak, tak sempat nak beraya sakan dan kenduri kawen.. memula citer tang collection duit raya inas tahun ni agak merosot sebab tak banya umah yang sempat kitorang ziarah. bukan nak kata cari dan kumpul duit raya, tapi dah memang fenomena tu yang biase berlaku mase raya2 ni. cumenye inas je bukan materialistik atau mata duitan. punyelah dia tak heran dengan duit raya yang orang bagi. tahun lepas punyelah kedekut, siap tak bagi kalau nampak mama dan baba die nak bagi duit raya kat budak2 lain. dah beasr anak aku tu.

Second, citer tang inas bad mood. Penyebab utamanya sebab die tak dapat ikut semayang raya. bukan pe, pepaham jerla budak kecik. bukan tahan pun kalo dok surau atau masjid. die pulak ni mmg jenis tak reti nak duk diam. lari sane sini. so, terpaksa tahan dia sampai ngamuk2 sebab dihalang oleh mama die @ aku lah tu daripada ikut atuk ayah, nenek, acik aqil, acik awi dan baba die ke surau. So, nak jadi kisahnye tiap umah yang die pegi sume die tak nak salam. herm.. budak ni.

Seterusnye, citer bilangan umah yang sempat kami ziarah. Raye pertama cume sempat gi 12 umah. tu pun dah kire express sebab mmg takut tak sempat gi. Awi raye ke 4 dah nak lik UTM Skudai. Kitorang lak raye ke 2 dah lik Kacnhong, Banting. mase raye pertama jer aku dah santak dan mual tengok kuih2 raye. ramai yang ajak makan kat dapur. makan sikit jer.lagi2 sebab majoriti hidang air gas..mmg aku paling benci sbb aku tak minum dan tak suka air gas. Raye ke 2 di Kanchong, Bangting dapat dalam 7 umah. Baraan sekali ngan Kak Elly dan Ajib. Raye2 yang seterusnye tak sampai 20 umah yang kitorang pegi..huhuhu

Then, aku pun mula batuk dan bersuara macam Amy search kot. Penangan air gas lah ni. bukan boleh pun minum air gas, tapi dah datang umah orang terpaksa gak minum. bukan banyak pun, tak sampai suku cawan kecik, tapi kalau didarabkan dengan 20 buah umah dah banyak mana kan...so, aku sampai sekarang ni tak lena tido malam sebab dok batuk manjang. pulak tu Rabu ni ade presentation group project Web Prog.. lagilah tak tau nak handle caner. harap2 suara aku kuar time present tu. tak berani nak amik ubat batuk sebab aku ni kalau makan apa jua ubat yang ade unsur dadah memang trus pengsan. walaupun panadol sebijik, boleh tertido sampai 3 jam. kalau dah teruk sangat memang amik ubat cume mabuk sebab makan ubat tu effectnye berlarutan sampai 2 hari kadang2. oening pale, nak muntah dan macam2 lagi lah. Sebabnye, aku bukan jenis penagih dadah. aku jenis makan yang tradisional jer kot. Kalo demam, minum madu atau air kelapa..Kalo pening, aku berurut jer..itulah diriku..

Ceritera yang terakhir kisah kenuri kawen. Sian Uyun, tak sempat aku nak gi kenuri kawen dia. Raye ke4 tuh. cepat sangat, pepahamlah kalo dah berumahtangga ni kena pegi beraya dua2 belah pihak, especially yang macam kuarga mak ayah aku. sebelah mak ade 10 beradik, belah ayah 10 jugak. pulak tu sume sekampung. ngan yang dah berzuriat buat umah belakang2 umah mak bapak diorang lagi. mestilah nak kena ziarah gak.so, memang tak dapat gi kenuri Uyun. Kenuri Kak Su Ahad lepas, mujur pegi. tapi terlambat sebab ade budak2 datang umah. erm, sampai2 jer pengantin nak makan beradab.dan paling sedey, tak sempat nak same2 ngan dak2 Uia..diorang sume dah balik.. tak pelah, dapat gak gi kenuri kak Su. Sebenarnye aku ade 3 lagi jemputan kawen. Hasnah 1/12, kak Dijah 4/11, satu lagi aku tak ingat..Semoga kalian bahagia ke anak cucu...

Maka, berakhirlah penceritaan aku yang agak meleret ni. sebab aku kena siapkan project Java, Web Prog. esok nak kena present dan anto repor sekali.. wishing me Good Luck!!


“Life is to learn how to give out love, and to let it come in.”

Friday, 5 October 2007


“Life is to learn how to give out love, and to let it come in.”

My new fav 3D cartoon..

video

They are sooooo cute...geramnyer..comey


“Life is to learn how to give out love, and to let it come in.”

Tuesday, 2 October 2007

Spaceflight participant????


Commander Peggy Whitson, Flight Engineer Yuri Malenchenko and Malaysian spaceflight participant Sheikh Muszaphar Shukor are scheduled to launch in their Soyuz TMA-11 craft from the Baikonur Cosmodrome in Kazakhstan Oct. 10.






?????????????

“Life is to learn how to give out love, and to let it come in.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-:: Tinta Mama with Love ::-