Saturday, 21 March 2009

~ Cuti sekolah bersama babies ~

video

Cuti sekolah sudah mula berakhir.. inas pun agak puas bermain cuti kali ni. Maklumlah sebelum ni atkde istilah cuti sekolah masa di EDUCARE.. seronok juga sebab cuti kali ni Rifqi ada bersama hampir seminggu. dari Sabtu malam sampai Jumaat pagi. Puas juga bermain dengan si budak mata galak tu..

Semalam (Jumaat petang) mama, inas, acik Aqil, Ayshah, acik Leli dan nenek Kanchong jalan-jalan kat Morib. Inas yang beriya mengajak semua orang pergi.. Dengan PAKSAAN tu.. ayshah pun tak pernah jalan2 Morib dengan kitorg.. seornok dia main.. Dapat main jongkang jongket.. Tapi cuaca agak terik dan tiada angin.. so, tak jadilah acik Aqil nak main layang-layang.. Main je la belon tiup2 dengan inas sampai tumpah buih sabun tu..

Tetiba mama ditepuk bahu oleh seseorang.. Kak Atie rupanya. Anak dia yg sulung lebih kurang nak sama tinggi dengan Inas.. Tapi baru nak masuk 4 tahun.. yg kecik lupa nak tanya berapa tahun.. Kak Ati pun pregnant tapi due akhir bulan 8.. mama due akhir bulan 7 dan kak Elly due awal bulan 8.. so, mmg teramat ramai yang bersaing utk babies tahun ni..

Borak punya borak tak sedar dah pukul 7.20.. mujur mak ngn kak elly kata nak beli burger dan asam.. so, kami pun bersalam-salaman dan beransur pulang. Tapi, inas nak jugak beli aiskrim. Laa.. mama tak bawak duit plak.. check2, mujur ade duit2 syiling dalam purse tu.. Pastu tunggu burger siap. Inas pulak nak benjo.. Last2, kak elly yg bayarkan.. malu jer..then, kami pun balik.. yg malunye, mama tersalah masuk jalan.. Masuk Kg Tali Air.. mujur mak tegur.. hahhaha.. bule jer nak lalu situ tapi jauh.. so, patah balikla sbb baru beberapa meter jer.. Malam tu, mama kepenatan.. bengkek orang jawa kata..lepas mghrib terus tido ngn acik Aqil..

Itulah serba sedikit cerita bersama para babies di waktu cuti sekolah kali ini.. jumpe lagi..

>

0 Tinta Kamu ...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-:: Tinta Mama with Love ::-