Tuesday, 26 July 2011

Yerrkk... pahitla...

Apa yang pahit????


Sapa suka makan jamu???? angkat tangan !!!!!

oh no.... mama ni dah beranak tiga tp still degil bab2 makan jamu.. padahal setiap kali bersalin order set jamu sekali ngn berurut (jamu ori buatan kampung lagi)... dan semestinya kena bebel ngan mak sebab jamu tu tak tersentuh langsung..

Mula mak sound - nanti cepat tua, nanti badan tak kuat, nanti susu badan tak sedap, nanti susu tak banyak, bla bla bla... memang betulla cakap mak tu , tapi ..... arghhh, tetap tak leh masuk tekak la.. camne ??

Ramai org kata - makan je la jamu moden... siap pakai kapsul lagi...kan senang... x bau, x rase ape... hahaha... ni lg tak best.. sbb kapsul tu pun ade unsur bahan kimia...( ye ker? ye kot???)

Pernah gak makan jamu kapsul mase lepas bersalin yg sulung dulu, tapi memang xde rase ape la... macam tak best plak.. camne lg ??

Ade plak kata - xpayah jamu2 tu (especially doktor2 la) kata... x elok utk baby ... camne pulak???

dan ade juga yg kata - amik je supplement... tak berani gak sebab bese supplement mahal, dan tak mesti serasi ngan badan setiap orang... so???

Hurm, banyaknye persoalan.... mesti ade yang suh makan benda2 original macam - sayur2 dan buah2an... (hehehe.. buah2 tu memang le fav i, tapi bab sayur2 ni memang i memilih sgt....).. (canner la nk fit badan kan???)...

Key la...nak sambung makan buah lagi ni... (persoalan ni lama dah bersarang kat kepala mama)...
>

2 Tinta Kamu ...:

Fad said...

tepuk dada tanya hati la...hehe..pilihan di tgn anda..

Cik Gee said...

x minat jamu..... huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-:: Tinta Mama with Love ::-