Thursday, 1 December 2011

Episod #1


Selamat pagi..eh tengahari..
Minggu ni mama bersiaran dari kg di rumah mak mama.. Kg Bukit Kapar.
Lama dah tak berkesempatan nak update blog ni dan berbw..
Kalau nak diceritakan segala kisah-kisah yang berlaku dan telah berlalu memang tak cukup page ni. Tak pe la, mama simpan sendiri lah cerita tu.

Sebenarnya, mama rindu kat hubby mama. Sebab semalam sampai Jumaat ni dia tak disisi kami anak beranak. Sebab ... dia kerja lah.. hihihi... dan kami di kg. sobsob ~

Alhamdulillah, kakak Einas dah beransur pulih dari demamnya selepas pulang dari bercuti sakan dengan rombongan sekolah neneknya di Langkawi minggu sudah. Demam penat sangat kot.

Abang Ziyad pulak, dah mula rajin ke masjid ikut pakciknye. Kalau dengan pakciknye, boleh pulak dia duk diam. Kalau dengan baba dia tak taula. Mesti lari sana sini atau nak berdukung je. Bila pakai songkok dia kata : "ini Ustat Ziyad"... Amiiin....

Lil Amna pulak tengah melasakkan diri dengan mula memanjat dan berdiri sokmo. Gigi pun dah mula tumbuh sebatang belah atas. Adus, lepas ni menjerit-jerit la mama bila bf kan dia. Jangan geget mama ye syg..

Okla, mama nak sambung masak untuk lunch. Sambil2 korang jamu mata gambar mama dengan lil Amna ye..masa ni mama 8 blulan, Lil Amna pun 8 bulan dah sekarang..Komen jangan tak komen. hihi..


Wassalam
>

2 Tinta Kamu ...:

Sue-Rya AQ said...

ek eh..same je mukanye..hehe..mmg anak mama.. :D

MamaKaisah said...

@Sue-Rya AQ.. sama ek sue? hihihi... jarang yg ckp gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-:: Tinta Mama with Love ::-